vineri, 2 aprilie 2010


Cand omul contesta opera semenilor si o darama face revolutie.Dar cand contesta opera Creatorului si aspira s-o inlocuiasca?Eventualitatea din urma a fost gandita de oameni ca dovada a insurectiilor din mitologia pagana sau crestina.Este adevarat ca toate aceste razvratiri termina pe Cauzaz cu ficatul sfasiat de pasarea imperiala a inaltimilor...Este adevarat ca Lucifer cade.
Razvratirea Creatului impotriva Creatorului strecoara o indoiala nelinistitoare in sistemul operei divine; ceea ce contesta prin glasul dinauntru nu este perfect.
Cand omul contesta opera lui Dumnezeu si aspira sa o inlocuiasca se auodistruge.Lucifer cazut este dusmanul permanent al lumii facute;El ii contesta perfectiunea si o refuza integral.
Dar posibilitatea omului de a se ridica pana si impotriva Creatorului constituie titlul lui de mandrie

4 comentarii:

  1. Nu poti avea incredere decat in tine... Doar u poti crea, doar u poti visa, doar u iti poti aminti, doar u poti intelege ...Tot ceea ce este fals are un sfarsit...la fel ca melodia pe care o ascult si care ma desprinde de realitate ...cand se opreste revin la altceva ...mintea umana poate sparge limitele adevarului prin pura curiozitate ...iar atunci cand va ajunge la providenta absoluta, universul se creeaza din nou.

    RăspundețiȘtergere
  2. Dumnezeu poti fi doar u ...

    RăspundețiȘtergere
  3. Parerile sunt impartite cand vine vorba de Dumnezeu si cine este El.Dar un lucru este cert:niciodata omul nu se va satisface cu raspunsurile pe care le primeste..mereu va dori mai mult si mai mult.

    RăspundețiȘtergere
  4. nustiu cine a facut , poezia , dar sigur , nu stie cine e lucifer ,

    RăspundețiȘtergere